Urge incontinentie

Wat is urge incontinentie?

Bij urge incontinentie, ook wel aandrangincontinentie genoemd, heeft u moeite met het ophouden van uw plas. De termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar de betekenis blijft hetzelfde. Dit type incontinentie kan overigens ook samengaan met stressincontinentie.

Oorzaken

Urge incontinentie komt vaak bij ouderen voor. Ouderdom is echter niet een directe oorzaak. Zo kunnen een irritatie van de blaas, overgewicht, stress en psychologische factoren ook een rol spelen bij dit type incontinentie. Aandrangincontinentie is er dan ook in zowel lichte als zware vormen, waarbij het urineverlies varieert van een paar druppels tot de volledige blaasinhoud.

De behandelinig

Zoals bij alle vormen van incontinentie is het belangrijk dat u regelmatig naar het toilet gaat. Blijf ook voldoende water drinken. Er zijn daarnaast een aantal behandelingen die uw klachten bij urge incontinentie kunnen verlichten. Denk onder andere aan blaastraining en bekkenbodemoefeningen. Daarnaast kunnen een aantal aanpassingen in uw levensstijl, waaronder het minder drinken van koffie en het voorkomen van overgewicht, zorgen voor minder klachten.

Aanmelden als klant

Bel 0800 2110 (gratis)

Tips over incontinentie?

Zorgadviseur Verpleegkundige Hulpmiddelbezorgd.nl Marloes van Berkel specialisatie incontinentie

Wilt u meer informatie of advies van onze verpleegkundigen?