Katheters

Katheters worden ook weleens geadviseerd bij incontinentieklachten. Als u niet meer goed kunt plassen, kan een blaaskatheter de oplossing zijn.

Een blaaskatheter is een dun flexibel buisje dat in de urineblaas wordt ingebracht. Dit zorgt ervoor dat de urine goed kan weglopen uit de blaas. Wilt u persoonlijk advies over katheters? Onze verpleegkundigen helpen u graag.

Katheter, hoe werkt het?

Een katheter is een dun slangetje dat wordt ingebracht in uw plasbuis. De katheter wordt in de blaas ‘gehangen’, waarna de urine via de katheter in de wc of in een opvangzak terecht komt.

Dit klinkt eng, moeilijk of ongemakkelijk, maar onze ervaring is dat onze cliënten na enige oefening goed overweg kunnen met een katheter. Een blaaskatheter maakt het leven van onze cliënten een stuk zorgelozer!

Een goed werkende blaaskatheter lekt niet, geeft geen geur af en is nauwelijks zichtbaar. Hulpmiddelbezorgd.nl heeft alleen kwalitatief hoogwaardige katheters in het assortiment die gemakkelijk zijn in het gebruik.

Soorten katheters

Er bestaan verblijfskatheters, eenmalige katheters en externe katheters:

  • Een verblijfskatheter wordt in het ziekenhuis in de plasbuis gebracht en blijft enkele weken zitten. De katheter blijft op z'n plek door een ballonnetje gevuld met water aan het einde van de katheter. Via een aansluiting op een verwisselbare opvangzak wordt uw blaas geleegd.
  • Een ‘intermitterende’ blaaskatheter gebruik brengt u zelf in en haalt u er ook weer uit zodra de blaas geleegd is. U leegt de katheter direct in de wc.
  • Een externe katheter is geschikt voor mannen en wordt ook wel condoomkatheter genoemd. De katheter wordt als een condoom aangebracht over de penis en daarna aangesloten op een urineopvangzak.

Verblijfskatheters en intermitterende katheters zijn beschikbaar in verschillende lengtes en diktes. De diktes worden uitgedrukt in de maataanduiding CH, wat staat voor charrière. 1 CH is gelijk aan 1/3 mm.

De verpleegkundigen van Hulpmiddelbezorgd.nl geven u graag advies en kunnen u helpen bij het verkrijgen van een voorschrift. Wij werken nauw samen met de producenten van deze producten en kennen alle mogelijkheden.

Wat kan Hulpmiddelbezorgd.nl voor u betekenen?

Wij werken alleen met de leveranciers van de beste producten. De juiste katheter vinden is erg belangrijk. Factoren die een rol spelen bij deze keuze zijn: veiligheid, gebruiksgemak en hoe past het bij u en uw levensstijl. 

Hulpmiddelbezorgd.nl zorgt voor discrete en snelle levering van de juiste producten bij u thuis, op het moment dat u het uitkomt. Natuurlijk helpen wij u ook graag met advies, instructies, en zorgen wij voor de volledige afhandeling met uw zorgverzekeraar. Als u al een katheter gebruikt, maar u bent op zoek naar een andere leverancier? Neem dan ook gerust contact met ons op.

Wat wij allemaal leveren?

Bel 0800 2110 (gratis)

Wilt u meer informatie of advies?