Maandverband bij urineverlies, een goed idee?

Ontdek jouw comfortabele alternatief

Onze incontinentieverpleegkundigen horen het vaak: wanneer iemand voor het eerst te maken krijgt met urineverlies, wordt er “geëxperimenteerd” met hulpmiddelen zoals maandverband en inlegkruisjes. Veel mensen durven niet over incontinentie te praten, waardoor deze periode van experimenteren soms jarenlang duurt. Maar maandverband is niet de oplossing. Het zit niet lekker, urine lekt erlangs en geurtjes worden niet goed opgenomen. De stap naar incontinentiemateriaal is voor veel mensen groot, maar geloof ons: het is comfortabeler, werkt beter en als je het draagt zie er niets van.

De verschillen

Het doel van maandverband is het opvangen van bloedverlies en vaginale afscheiding. Het is niet gemaakt voor het opnemen van urine. Gebruikt u het bij urineverlies dan is de kans op onder andere huidirritatie, doorlekken en nare geurtjes groot.

Incontinentiemateriaal heeft een speciale absorberende laag met een snelle werking. Het bestaat in vele soorten en maten, waardoor er altijd materiaal is dat bij de situatie en mate van urineverlies past.

Incontinentiemateriaal vergoed

Een ander, niet onbelangrijk, verschil tussen maandverband en incontinentiemateriaal is dat incontinentiemateriaal vergoed kan worden door uw zorgverzekering. Daarnaast kunt u met vragen altijd terecht bij een deskundig team van zorgconsulenten die u graag adviseren over de beste oplossing voor u en bovendien de afhandeling met uw zorgverzekering voor u regelen.

Gebruikt u maandverband bij urineverlies? Wij voorzien u graag van vrijblijvende informatie. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Wij staan voor u klaar!

Telefoonnummer: 0800-2110 (gratis)
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 – 17.00 uur.

U kunt daarnaast ook mailen naar service@hulpmiddelbezorgd.nl.

Wat wij allemaal leveren?

Bel 0800 2110 (gratis)

Meer weten?

Heeft u een vraag over incontinentie of hulpmiddelen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers via service@hulpmiddelbezorgd.nl of 0800 2110. We staan u graag persoonlijk te woord, omdat we ervan overtuigd zijn dat we u zo het beste kunnen helpen. Uiteraard zijn e-mails en vragen via terugbelformulier ook welkom.