Incontinentie bij vrouwen

Bijna de helft van de vrouwen in Nederland, tussen de leeftijd van 20 en 50 jaar, verliest ongewenst urine.

Als u last heeft van urine- of ontlastingsverlies dan kunt u het beste een bezoek brengen aan uw (huis)arts. Uw arts kan u namelijk informeren en adviseren over incontinentie en mogelijke behandelingen.
Onze deskundige verpleegkundigen helpen u graag verder voor de beste oplossing voor uw situatie. Heeft u aanvullende vragen? Neem gerust contact met ons op.

In Nederland heeft bijna de helft van de vrouwen, tussen de leeftijd van 20 tot 50 jaar, last van ongewenst urineverlies. Vaak gebeurt dit bij lichte lichamelijke inspanning, zoals lachen of hoesten.

Incontinentie bij vrouwen

De kans op incontinentie bij vrouwen neemt ongeveer toe vanaf de leeftijd van 50 jaar. Er kan sprake zijn van weefsel dat steeds minder snel herstelt. Op latere leeftijd neemt ook de spierkracht van de bekkenbodemspieren en de sluitspier af.

Naast deze specifieke oorzaken van incontinentie bij vrouwen, kunnen ook psychische aandoeningen, urineweginfectie, overgewicht, roken of medicijngebruik leiden tot incontinentie. Wat kunt u op dit moment doen tegen incontinentie? Lees onze blog met 10 praktische tips samengesteld door onze verpleegkundige, Marloes.

Incontinentiemateriaal voor vrouwen

Normaal maandverband is geen middel tegen ongewenst urineverlies. Voor incontinentie zijn er speciale maandverbanden die rekening houden met de huid die een langere periode in contact komt met urine. U kunt ook gebruikmaken van speciale huidverzorgingsproducten om huidirritatie tegen te gaan.

Wat kan Hulpmiddelbezorgd.nl voor u betekenen?

Als u last hebt van ongewenst urineverlies of ontlastingsverlies, laat u dit eerst vaststellen door een huisarts. Met het voorschrift van de huisarts kunt u vervolgens contact opnemen met de verpleegkundigen van Hulpmiddelbezorgd.nl. Zij helpen u graag met het beste incontinentiemateriaal. Wij leveren de producten snel en discreet bij u thuis en declareren de onkosten namens u bij de zorgverzekeraar.

Wat wij allemaal leveren?

Bel 0800 2110 (gratis)

Zorgadviseur Verpleegkundige Hulpmiddelbezorgd.nl Marloes van Berkel specialisatie incontinentie

Wilt u meer informatie of advies van onze verpleegkundigen?