Incontinentie bij mannen

1 op de 5 mannen in Nederland krijgt te maken met incontinentie.

Als u last heeft van urine- of ontlastingsverlies dan kunt u het beste uw klacht bespreekbaar maken met uw (huis)arts. Uw arts kan u informeren en adviseren over de verschillende behandelingen.
Onze deskundige verpleegkundigen helpen u graag verder met het juiste incontinentiemateriaal voor uw situatie. Heeft u aanvullende vragen? Neem gerust contact met ons op.

Vaak wordt gedacht dat incontinentie alleen bij vrouwen voorkomt. Echter, 1 op de 5 Nederlandse mannen kampt met incontinentieproblemen. 

Incontinentie bij mannen

Hieronder leest u meer informatie over de 3 veelvoorkomende vormen van incontinentie bij mannen.

1. Nadruppelen

Een veel voorkomende klacht is het zogenaamde ‘nadruppelen’. Na het legen van de blaas vloeien er toch nog enkele druppels. De oorzaak hiervan is dat de urinebuis niet volledig geleegd wordt door de omliggende spier. Het helpt in sommige gevallen om goed de tijd te nemen voor het plassen en de penis goed uit te schudden. In andere gevallen is absorberend incontinentiemateriaal nodig.

2. Vergrote prostaat

Het kan voorkomen dat de prostaat is vergroot, waardoor de plasbuis als het ware wordt dichtgeknepen. De blaas raakt overvol en komt op spanning te staan. Door een plotselinge druk op de blaas kunt u ongewenst urine verliezen bijvoorbeeld door te hoesten.

3. Verwijdering prostaat

Na (deels) verwijdering van de prostaat kan er incontinentie optreden. De veelvoorkomende klachten hierbij zijn een slechte straal en langdurig nadruppelen na het plassen.

Wat kunt u op dit moment doen tegen incontinentie? Lees onze blog met 10 praktische tips geschreven door onze verpleegkundigen. Naast bovenstaande vormen, kunnen mannen ook last krijgen van andere soorten incontinentie.

Incontinentiemateriaal voor mannen

Voor optimaal draagcomfort kunt u specifiek incontinentiemateriaal voor mannen gebruiken. Voor lichte incontinentie zijn er meer mogelijkheden om rekening te houden met de anatomie van het lichaam.

Wat kan Hulpmiddelbezorgd.nl voor u betekenen?

Als u incontinentieproblemen hebt, laat u dit eerst vaststellen door een huisarts. Met het voorschrift van de huisarts kunt u vervolgens contact opnemen met de verpleegkundigen van Hulpmiddelbezorgd.nl. Zij helpen u graag met het beste incontinentiemateriaal. Wij leveren de producten snel en discreet bij u thuis en declareren de onkosten namens u bij de zorgverzekeraar.

Wat wij allemaal leveren?

Bel 0800 2110 (gratis)

Zorgadviseur Verpleegkundige Hulpmiddelbezorgd.nl Marloes van Berkel specialisatie incontinentie

Wilt u meer informatie of advies van onze verpleegkundigen?