Incontinentie

Incontinentie is een onderwerp waar niet vaak over gesproken wordt. Toch zijn er in Nederland meer dan één miljoen mensen incontinent.

Als u last heeft van incontinentie dan kunt u het beste uw problemen bespreekbaar maken met uw (huis)arts. Uw arts kan u informeren en adviseren over de verschillende behandelingen.
Onze deskundige verpleegkundigen helpen u graag verder met het juiste incontinentiemateriaal voor uw situatie.

Incontinentie, wat is dat?

U bent continent als u de volledige controle hebt over het moment waarop uw ontlasting en urine komt. Als dit niet meer lukt dan bent u incontinent. Incontinentie is vervelend, maar u hoeft zich niet te schamen. Er zijn gelukkig veel verschillende manieren om incontinentie onder controle te houden of zelfs te verhelpen.

Onder incontinentie wordt urine- of ontlastingsincontinentie verstaan. Het is vaak een gevolg van een lichamelijke aandoening, zoals een operatieve ingreep of een overgevoelige blaas. Als u ouder wordt dan neemt de kans ook toe, bijvoorbeeld door het verzakken van de bekkenbodem. Ook zijn er verschillen tussen urine- en ontlastingsverlies bij mannen en bij vrouwen.

Welke soorten incontinentie zijn er?

Naast urine- en ontlastingsincontinentie onderscheiden wij onderstaande soorten:

  • Stress-incontinentie
  • Urge- of aandrangincontinentie
  • Overloopincontinentie
  • Functionele incontinentie

Zwangere vrouwen hebben bovendien kans op zwangerschapsincontinentie.

De beste oplossing voor u

Afhankelijk van de mate van incontinentie is er altijd passend incontinentiemateriaal voor u verkrijgbaar. Het is namelijk beschikbaar in vele soorten en maten. Allen vangen urine en ontlasting op, absorberen snel en neutraliseren de geur. Wij helpen u graag bij de juiste keuze, zodat u verzekerd bent van de beste oplossing in uw situatie!

Lichte incontinentie

Bij licht urineverlies kunt u gebruik maken van inleggers die u draagt in uw ondergoed. Om zeker te zijn dat de inleggers op zijn plek blijven, zijn er speciale fixatie-broeken. Dit zijn broekjes met een speciale pasvorm en extra elasticiteit die zorgen voor een optimaal draagcomfort.

Zwaardere vormen van incontinentie

Voor zwaarder urineverlies of ontlastingverlies kunt u speciale incontinentie slips of broekjes gebruiken. Een slip bevat net als uw gewone onderbroek elastiek, terwijl u een broekje met plakstrips om uw heupen moet bevestigen. Bij zware incontinentie kunt u ook onderleggers voor uw bed of stoel aanschaffen voor extra bescherming en meer zekerheid.

Wat kan Hulpmiddelbezorgd.nl voor u betekenen?

Hulpmiddelbezorgd.nl geeft advies over het gebruik van incontinentiemateriaal en levert producten snel en discreet bij u thuis. Wij hebben alle A-merken in huis, zoals Tena, Hartmann, Abena en Depend.

Wat wij allemaal leveren?

Bel 0800 2110 (gratis)

Zorgadviseur Verpleegkundige Hulpmiddelbezorgd.nl Marloes van Berkel specialisatie incontinentie

Wilt u meer informatie of advies van onze verpleegkundigen?